Född 1943 i Stockholm

Efter utbildning vid Berghs Reklamskola och Stockholms universitet debuterade han 1979 i Stockholm. Sedan dess har han förutom i Stockholm ställt ut på olika platser i Sverige och internationellt, exempelvis i Danmark och USA. Är främst målare och arbetar i olja och akryl samt akvarell. Förutom att arbeta i ateljén hemma gör han gärna målarresor i Europa, främst i Italien och Frankrike, bland annat har han som stipendiat vistats på San Michele på Capri vid tre tillfällen och i Grez-sur-Loing. Wales och Danmark har också inspirerat.

Representerad i bland annat kommuner, kulturnämnder och fastighetskontor, Götabanken, SEB, Sparbankerna, Karolinska sjukhuset och Huddinge sjukhus samt i privatsamlingar. Verk av Bengt Ribbentoft finns i USA, Belgien, Frankrike, Schweiz, Holland, Tyskland, Bahrein, Australien, Sydafrika, Japan, Italien samt i de nordiska länderna.

Under 2002-2003 färdigställde han ett offentligt uppdrag för HSB i Hammarby Sjöstad, Stockholm och har just avslutat ett uppdrag för Gamla Filmstaden, Solna.

Musik

En stor inspirationskälla för mig är musiken. Den ska helst upplevas på en riktigt bra hifi- eller high end-anläggning. Och jag har till min stora glädje hittat en frände i Robert Grubstad på Audio Concept. Besök gärna hans hemsida och låt dig inspireras. 

Filmen om Bengt